„Baltosios“ mini-picos su antiena ir mandarinais
ingredientai
400 g miltų
1 pakelio sausų mielių
1 v.š. cukraus
250 ml šilto vandens
1 v.š. druskos
1 v.š. alyvuogių aliejaus tešlai
150 g majonezo su kietuoju sūriu ir česnakais
50 ml grietinėlės
150 g mocarelos
8-12 riekelių KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė su oda
4-5 mandarinų
saujos marinuotų svogūnų
2-3 marinuotų aštriųjų paprikų
Kietojo sūrio užtarkuoti
patiekti Gražgarsčių

„Baltosios“ mini-picos su antiena ir mandarinais

45 min.
1-2 porcijos
Gaminimas
  1. Į dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų, druską, išmaišykite ir supilkite vandenį bei aliejų. Minkykite, kol tešla bus glotni ir elastinga.
  2. Suformuokite rutulį, įdėkite į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite plėvele ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą. Taip pat galite kildinti tešlą įprastai, šiltoje vietoje arba pasinaudodami orkaitės tešlos kildinimo funkcija. Kai tešlos tūris padidės dvigubai, padalykite tešlą į 6-8 dalis ir rankomis ištempkite į nedidelius paplotėlius. Sudėkite juos į skardą.
  3. Majonezą su kietuoju sūriu ir česnakais sumaišykite su grietinėle, patepkite šiuo mišiniu picų pagrindus. Sudėkite smulkintą mocarelą ir karštai rūkytos antienos filė su oda griežinėlius. Šaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Jeigu turite, naudokite picos kepimo režimą.
  4. Supjaustykite mandarinus ir marinuotas aštrias paprikas. Ant iškepusių picų sudėliokite marinuotus svogūnus, mandarinus, svogūnus, paprikas bei užberkite gražgarsčių. Skaninkite tarkuotu kietuoju sūriu.

 

*Raudonuosius svogūnus supjaustykite ketvirtadaliais arba norimo dydžio skiltelėmis, jas praskleiskite, užpilkite verdančiu vandeniu su 2-3 šaukštais acto ir 2 šaukštais cukraus. Palikite, kol atvės.

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą