Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Antienos filė didkepsnis su perliniu kuskusu
ingredientai
350 g antienos filė žolelių didkepsnis
250 ml perlinio kuskuso
500 ml petražolių
Ryšulėlis petražolių
Ryšulėlis krapų
žiupsnis druskos
1 apelsinas
šlakelis citrinos sulčių
pundelis salotų
3 ridikėliai

Antienos filė didkepsnis su perliniu kuskusu

20 min.
3 porcijos
Gaminimas

Gerai įkaitiname keptuvę. Dedame kepti antienos filė odele žemyn. Kepame 5 – 7 min, nevartant, kol išbėgs riebaliukai ir didkepsnis apskrus. Apverčiame ir dar kepame 3 – 5 min. Antienos filė suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti.

Perlinį kuskusą nuplauname po tekančiu vandeniu. Dedame virti į pasūdytą, verdantį vandenį. Verdame apie 15 min. Į lėkštę dedame salotų, griežinėliais pjaustytų ridikėlių. Petražoles ir krapus pasmulkiname. Į kuskusą įmaišome žalumynus, nutarkuojame pusę apelsino žievelės, įspaudžiame šaukštą apelsino sulčių, supilame citrinos sultis. Kruopas išmaišome. Dedame šalia salotų. Antienos didkesnį supjaustome nedideliais gabalėliais. Skanaujame.

 

Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę.

Atgal į receptų sąrašą