Antienos kulšelės su grilintomis daržovėmis ir morkų salotomis
ingredientai
600 g KITCHEN ME antienos kulšelių su prieskoniais (kepti orkaitėje)
1 vid. dydžio cukinijos
1 nedidelio kininio kopūsto
kepimui aliejaus
300 g morkų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
30 ml baltojo vyno acto
1/2 svogūno
2 skiltelių česnako
1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
1/2 šaukštelio kalendrų (stambiai pagrūstų)
60 ml saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelio sezamų aliejaus

Antienos kulšelės su grilintomis daržovėmis ir morkų salotomis

50 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros ir įdėkite KITCHEN ME antienos kulšeles su prieskoniais (kepti orkaitėje) su visa plastikine pakuote. Pakuotės neatidarykite. Kepkite apie 1 val. Po valandos nuimkite viršutinę plėvelę ir kepkite  dar apie 10 min, kad kulšelės apskrustų.
  2. Supjaustykite cukiniją ir kininį kopūstą, pakepinkite daržoves ant grilio.
  3. Supjaustykite morkas, sudėkite jas į dubenį, permaišykite su druska, cukrumi ir actu. Palikite pusvalandžiui.
  4. Morkas suformuokite į aukštą kalnelį. Supjaustykite svogūną, sudėkite jį ant morkų, taip pat smulkintą česnaką ir visus prieskonius.
  5. Užvirinkite aliejų ir verdantį pilkite tiesiai ant kalnelio viršaus. Palaukite, kol aliejus nutekės, tuomet viską permaišykite, užpilkite sezamų aliejaus ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite per naktį. 
  6. Grilintas daržoves sumaišykite su morkų salotomis ir patiekite su paruoštomis KITCHEN ME antienos kulšelėmis su prieskoniais (kepti orkaitėje)

Receptas sukurtas bendradrbiaujant su VMG komanda.

 

Atgal į receptų sąrašą