Antis- tikras išsigelbėjimas šventėms
ingredientai
2 kg Kitchen me marinuotas ančiukas, įdarytas obuoliais
Garnyrui:
mažų bulvyčių
keletos morkų
pagal poreikį svogūno

Antis- tikras išsigelbėjimas šventėms

90 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Ančiuką prieš kepimą ištraukiame iš šaldytuvo ir leidžiam jam atšilti iki kambario temperatūros.
  2. Kepimo metu norint pamatuoti vidinę temperatūrą reikės termometro (geriausias yra elektroninis kuris pasistato šalia ir nereikia veltui darinėti orkaitės).
  3. Termometrą duriam įstrižai į krūtinėlę, o ančiuką įdedame į indą, kad riebalai turėtų kur nubėgti ⬇️.
  4. Kepame orkaitėje 175°C iki 70°C vidinės temperatūros arba kamado stiliaus griliuje 140°C. Kad ančiukas prisigertų daugiau skonio retkarčiais apipilkite jį riebalais iš kepimo indo. Iškepus būtinai leiskite ančiukui pastovėti ir pailsėti bent 10-15min.
  5. Patiekti su keptomis bulvytėmis ir morkomis.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame BEET EVERYDAY

Atgal į receptų sąrašą