Bolivinės balandos salotos su antiena, avinžirniais ir dumplainiais
ingredientai
600 g Kitchen me antienos filė su prieskoniais
300 g garuose ruoštų avinžirnių
130 g bolivinės balandos
250 g vyšninių pomidorų
100 g fetos sūrio
100 g juodųjų alyvuogių
100 g špinatų
80 g sultenių
80 g anakardžių
50 g dumplainių (arba pagal norus)
2 v.š. kanapių sėklų
Padažui:
60 g alyvuogių aliejaus
115 g balto vyno acto (naudočiau mažiau)
20 g petražolių
4-5 arb.š medaus
½ arb.š. česnako granulių
½ arb.š. druskos
1 citrinos žievelės
1/2 citrinos sulčių

Bolivinės balandos salotos su antiena, avinžirniais ir dumplainiais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Išvirkite bolivines balandas

  • Bolivinės balandos sėklas kelis kartus perplaukite vandeniu, kitaip gali būti karstelėjusios.
  • Puode užvirinkite 3-4 kartus didesnį kiekį vandens ( aš naudojau 500ml vandens ).
  • Suberkite bolivinę balandą, žiupsnį druskos.
  • Sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės ir taps beveik skaidrios
  • Nupilkite likusį vandenį ir uždengtame puode palikite dar apie 10 minučių.
  • Atvėsinkite.
  • Atvėsusias išmaišykite šakute („išpurenkite“).
  • Atidėkite į šalį.

Paruoškite padažą

  • Į nedidelį dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų ir baltojo vyno actą.
  • Išmaišykite.
  • Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir supilkite į dubenėlį.
  • Įberkite druskos, česnako granulių, supilkite skystą medų ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  • Petražoles susmulkinkite ir suberkite į tą patį dubenėlį su kitais ingredientais.
  • Dar kartą gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.

 

Paruoškite salotas

  • Antienos filė iškepkite pagal gamintojo instrukcijas ir atvėsinkite.
  • Vyšninius pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite ant kepimo skardos.
  • Pomidorus apšlakstykite pora šaukštų alyvuogių aliejaus ir apibarstykite žiupsneliu druskos.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros ir kepkite pomidorus apie 15-20 minučių.
  • Jei norite, kartais galite pamaišyti.
  • Pomidorai turi suminkštėti, bet vis dar neprarasti savo formos.
  • Iškepusius pomidorus ištraukite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.

 

  • Riešutus šiek tiek apkepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus ir atidėkite į šalį.

 

  • Špinatų lapelius ir sultenes švariai nuplaukite ir sudėkite į didelį dubenį.
  • Antienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
  • Ten pat suberkite bolivinės balandos sėklas, avinžirnius, alyvuoges, anakardžius, dumplainius perpjautus per pusę ir viską labai gerai išmaišykite.
  • Pomidorus ir fetos sūrį, supjaustytą nedideliais kubeliais, taip pat suberkite šalia visų ingredientų.
  • Apšlakstykite paruoštu padažu, apibarstykite kanapių sėklomis ir dar kartą viską išmaišykite.
  • Patiekite į lėkštes ir valgykite.

 

Atgal į receptų sąrašą