Kalėdinis ančiukas
ingredientai
1 vnt. "KITCHEN me" obuoliais įdaryto marinuoto ančiuko
500 g bulvių
1 vnt. granato vaisiaus
1 vnt. apelsino
1 pakelis rozmarino šakelių
2 vnt. česnakų
1 stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
200 g spanguolių uogienės
pagal skonį Druskos ir pipirų

Kalėdinis ančiukas

90 min.
4 asmenims
Gaminimas

Į 180 C įkaitintą orkaitę dedame ančiuką kepimui skirtoje pakuotėje. Kepame 1,5 valandos (130 minučių). Likus 45 minutėms, į išbėgusius ančiuko riebalus merkiame pasūdytas bulves su keliomis rozmarino šakelėmis, perpus perpjautus čenakus. Iškepusį ančiuką serviruojame su apelsino griežinėliais, granatais bei rozmarino šakelėmis. Bulves apibarstome žaliaisiais žirneliais. Padažui naudojame spanguolių uogienę.

 Už receptą dėkojame Monika OLiv.
Atgal į receptų sąrašą