Karališkieji suši su antiena
ingredientai
200 g suši ryžių
4 vnt. Nori dumblio lapų
1 vnt. Bambukinės servetėlės sušių vyniojimui
Sirupui, ryžiams sulieti:
160 ml ryžių acto
80 ml cukraus
80 ml druskos
Įdarui:
Pagal poreikį KITCHEN me karštai rūkyta antienos file
Pagal poreikį Wasabi krienų
1 vnt. Avokado
1 vnt. agurko
Suši padengimui:
Pagal poreikį KITCHEN me sūdytos-parūkytos antienos file
Pagal poreikį svogūnų laiškų

Karališkieji suši su antiena

60 min.
4-6 porcijos
Gaminimas

Japonai sušius vertina kaip greitą, sveiką maistą. Iki šiol mūsų komanda manė, kad sušius pasigaminti sugeba tik patyrę meistrai, bet... Mums pavyko, pavyks ir Jums!!!

  1. Nuplaukite kruopščiai ryžius: užpilkite juos vandeniu ir švelniai skalaukite vis keičiant vandenį, kol taps skaidrus (ne baltas). Vandenį keiskite mažiausiai 5 kartus.
  2. Nuplautus ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu – maždaug 2,5 cm virš ryžių turi būti vandens.
  3. Kol ryžiai verda, pasiruoškite sirupą: ryžių actą, cukrų ir druską supilkite į indą ir pakaitinkite, kol ištirps cukrus. Palikite atvėsti.
  4. Užvirus ryžiams sumažinkite ugnį iki minimumo ir dar palikite virti 15 minučių, o išvirus leiskite jiems ”pailsėti” 5-10min.
  5. Ryžiams “pailsėjus” supilkite paruoštą sirupą (pilkite pagal skonį) ir atsargiai viską išmaišykite.
  6. Kad greičiau ryžiai atvėstų, sudėkite juos ant plokščio paviršiaus (puikiai tam pasitarnaus orkaitės kepimo skarda).
  7. Ant bambukinės servetėlės patieskite suši nori lapelį blizgančia puse į apačią, vertikaliai einančiomis juostomis.
  8. Susidrėkinkite rankas, kad prie jų neliptų ryžiai. Paimkite saują ryžių ir jais padenkite nori lapelį plonu tolygiu sluoksniu, paliekant +/- 3 cm kraštelį viršuje.
  9. Nori lapą su ryžiais apverskite (ryžiai turi būti apačioje).
  10. Imkite truputėlį wasabi krienų ir patepkite piršto platumo juosta per visą nori lapo ilgį, maždaug per centrą nori Ant lapo dėkite sūrio kremo juostelę, supjaustytus juostelėmis agurkus, avokadą, supjaustytą juostelėmis karštai rūkytą antienos file ir kilimėlio pagalba formuokite trikampį suši.
  11. Gautą suši padenkite: vieną pusę sūdytos parūkytos antienos file juostelėmis, kitą – smulkintais svogūnų laiškais ir kilimėlio pagalba dar paslėkite, kad sūdyta parūkyta antienos file ir svogūnų laiškai priliptų.
  12. Ritinėlį supjaustykite aštriu peiliu (prieš pjaustant peilį sudrėkinkite šaltu vandeniu) į 8 lygias dalis.
  13. Taip paruoškite likusius suši.
  14. Belieka tik pamirkyti į sojos padažą ir mėgautis skoniais!

Skanių akimirkų linki UAB "Baltic Larus" kolektyvas!     

 

Atgal į receptų sąrašą