Kepta anties filė su ananasų čatniu (chutney)
ingredientai
600 g. KITCHEN me antienos filė su prieskoniais
Ananasų čatniui:
1 vnt. Gerai sunokęs ananasas (nedidelis)
1 ir 1/2 v.š. Bekvapis aliejus
Žiupsnelis Maltas kardamonas
Žiupsnelis Malta aitrioji paprika
Šiek tiek Malti gvazdikėliai (nebūtina)
80 g. Rudasis cukrus
Pagal skonį Druska

Kepta anties filė su ananasų čatniu (chutney)

60 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Nulupkite ananaso žievę ir perpjaukite jį išilgai į keturias dalis. Šerdį pašalinkite. Ananasą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Nedidelį storapadį puodelį statykite ant viryklės, pilkite į jį aliejų, įkaitinkite ir berkite kardamoną, papriką, gvazdikėlius ir pakepinkite. Dėkite ananasą ir kepinkite maišydami kol truputį suminkštės ir sultys nugaruos. Maišykite, kad neprisviltų ir dėkite cukrų, druską. Pavirkite apie 10 min. Išvirtą čatnį dėkite į užsukamus indelius ir atvėsinkite. Tokiu būdu paruoštas čatnis yra greito vartojimo, jeigu norėsite išlaikyti ilgiau pridėkite daugiau cukraus. Labai gerai jį turėti paruoštą iš anksto.
  3. Anties filė iškepkite pagal paruošimo būdą nurodytą ant pakuotės.
  4. Atvėsusią antieną supjaustykite ir išdėliokite į pasirinktą indą. Padažą patiekite atskirame indelyje. Skanaus!

        Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą