Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos didkepsnis su kreminiu grybų padažu ir bulvių kroketais
ingredientai

Jautienos didkepsnis su kreminiu grybų padažu ir bulvių kroketais

60 min.
2 porcijos
Gaminimas

GAMINIMAS:

  1. Padažo gaminimas :
    1.Grybus susmulkinkite ir apkepkite svieste.
    2.Sudėkite smulkintus svogūnus, česnaką ir toliau kepkite.
    3.Pagardinkite druska, pipirais, rozmarinu.
    4.Supilkite grietinėlę ir kaitinkite kol padažas sutirštės. 
  2. Kroketų gaminimas :
    1.Virtas bulves sugrūskite
    2.Įdėkite druską, smulkiai pjaustytų, svieste pakepintų svogūnų ir kiaušinio trynį, viską gerai išmaišykite.
    3.Dėti 1/4 bulvių masės miltų.Išmaišyti.
    4.Iš paruoštos masės ,drėgnomis rankomis ,daryti kukulius ir virti karštuose,gerai įkaitintuose  riebaluose - žąsies taukuose ypač skanu.
  3. Didkepsnis :
    1.Ant aukštos liepsnos įkaitinkite storapadę keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus.Palaukite kol gerai įkais.
    2.Į įkaitusią keptuvę dėkite didkepsnius ir kepkite 2-3 min. kiekvieną pusę.Mėsos nevartykite ,o apkepusią pusę pabarstykite druska ir pipirais.Taip apkepkite abi puses.
    3.Didkepsnius dėkite į šiltą dubenį ir leiskite pailsėti 10 minučių.Tai yra reikalinga ,kad sultys neišbėgtų ir mėsa neišsausėtų.
    4.Tiekite su grybų padažu ir bulvių kroketais.
    Skanių ir malonių akimirkų!!!

Pateikiama: „IMG_1806.JPG“ 

Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

 

 

Atgal į receptų sąrašą