Pradžia /  NAUJIENOS  /  Apie triušieną..  / 

Apie triušieną..

Triušiena turi kur kas daugiau baltymų nei aviena, jautiena, veršiena ar kiauliena. Triušienoje mažiau cholesterolio, daugiau geležies. Šios mėsos patiekalai ypač naudingi sergant ateroskleroze, dideliu kraujo spaudimu, mažakraujyste, kepenų ligomis. Ji rekomenduojama valgyti kenčiantiems nuo alergijos. Triušiena ypač naudinga vaikams, pagyvenusio amžiaus žmonėms ir ypač nėščioms moterims, nes nesukelia alergijos, gerina galvos smegenų, skrandžio ir žarnyno veiklą.

Triušio mėsa visada buvo laikoma delikatesu ir dietiniu produktu. Dietinė triušių mėsa priklauso vadinamąjai baltąjai mėsai. Ji išties balta su rausvu atspalviu, turi švelnų, vos juntamą, tačiau savitą skonį , yra minkšta, tačiau stangri, neriebi, su smulkiais kaulais.

Prie triušienos patiekalų puikiai tiks švelnaus skonio troškintos arba virtos daržovės, salotų lapeliai, pomidorų ir agurkų salotos.

Daugelis mėgsta triušienos patiekalus dėl švelnaus mėsos skonio, kurioje beveik nėra riebalų. Dėl paruošimo įvairovės ji puikiai tinka tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.