Antienos kulšelės
ingredientai
500 g Lapino puotos ančių kulšelės
šlakelis aliejaus
3 skiltelės česnako
žiupsnelis prieskonių mišinio

Antienos kulšelės

60 min.
4 porcijos
Gaminimas

Pirmiausia pamarinuojam antienos kulšeles. Aš naudojau iš Lapino puotos. Marinatui reikės truputį kokybiško aliejaus, česnako ir norimo prieskonių mišinio. Jei nesate virtuvės profesionalas ir šiandien jums ne ta prieskonių derinimo nuotaika, tai patogiausia išeitis - prieskonių mišiniai. Viską įtrinam ir leidžiam pailsėti bent valandą (galim ir ilgiau).
✔️ Apskritai antieną reikėtų kepti mažesnėje temperatūroje ir ilgesnį laiką. Dedam kulšeles į stiklinį uždengtą indą (arba į skardą ir uždengiam folija) ir kepam 1.5 valandos 180°. Po to atidengiam ir dar pusvalanduką pakepame. 
✔️ Mėsa bus sultinga ir byranti nuo kaulo. Beliks tik išvirti/iškepti bulvių, pasiruošti daržovių.

Atgal į receptų sąrašą