Ančių kepenėlių kreminis paštetas
ingredientai
500 g Lapino puota ančių kepenėlių
3 maži svogūnai
2 kiaušiniai
40 g sviesto
200 ml balto vyno
80 ml grietinėlės
pagal poreikį Tarkuotas muskatinis riešutas
Džiovintas čiobrelis
žiupsnelio Druska, pipirai

Ančių kepenėlių kreminis paštetas

90 min.
2-4 asmenims
Gaminimas
Sublenderuojame svogūną. Toliau keliauja į blenderį kepenėles, kiaušinis, tirpintas sviestas, baltas vynas, grietinele ir visi prieskoniai. Viską blenderio pagalba blenderuojame kažkur apie 30-40sek.
Paruošiame kepimo indelius. Juos reikia ištepti sviestu. Pilame kepenėlių masę.
Indelius įvyniuojame į foliją. Sustatome į kitą didesnį kepimo indą arba į skardą. Įpilame karšto vandens, lygis kažkur 3-5cm.
Kepame mažus indelius 30min
Didesnius nuo 45min iki 1val (mano stiklinis didesnis indas 45min). Temperatūra 160C
 
Paruošiame želė. Į šaltą vandenį įdedame želatiną ir paliekame 30min (skaitykite ant pakuotės kaip paruošti, būna skirtingų būdų) po 30min biškuti pašildome mikrobangų krosnelėje, kad želatinas ištirptų. Svarbu, kad neužvirtų!
Želatiną išmaišome su spanguolių džemu.
(gali būti džemas, gali būti trintos uogos, kas kaip mėgsta)
Kai paštetas atvės ant jo užpilame želę. Paliekame kol sustings. Geriausiai per naktį šaldytuve.
Paštetas gaunasi pūrus kaip debesėlis.
Valgome su baltos duonos skrebučiu.
 
Už receptą dėkojame Irena Kviatkovskaja
Atgal į receptų sąrašą