Ančių kulšelės su morkų piure ir grybais
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos kulšelės
4 šaukštai antienos taukų
šakelė čiobrelio
šakelė rozmarino
žiupsnelis druskos
Morkų piurė:
3 vnt. morkos
1/2 stiklinės daržovių sultinio
1 v.š. sviesto
žiupsnelis druskos
Grybai:
100 g voveraičių
1 v.š. sviesto
šlakelis citrinos sulčių

Ančių kulšelės su morkų piure ir grybais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Anties kulšeles nuplauname ir nusausiname.
  2. Čiobrelius ir rozmarinus sumaišome su druska ir ištriname antieną. Paliekame per naktį šaldytuve.
  3. Kepimo indą ištepame taukais, sudedame kulšeles ir dedame į 180 C.orkaitę. Kepame 30-40 min.
  4. Morkas nulupame ir supjaustome mažais griežinėliais, užpilame sultiniu ir išverdame. Išvirusias morkas pagardiname druska, sviestu ir sutriname iki vientisos masės.
  5. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame grybus.Kepiname 5 min.Pagardiname citrinos sultimis.
  6. Į lėkštę dedame morkų piure, grybus ir antieną.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Samčio užrašams.

Atgal į receptų sąrašą