ANČIŲ KULŠELĖS SU PUPELIŲ PIURE
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos kulšelės
30 g minkšto sviesto
0,5 a.š. druskos
0,25 a.š. cinamono
0,5 a.š. rūkytos saldžios paprikos
0,5 a.š. česnako granulių
0,25 a.š. juodų pipirų

ANČIŲ KULŠELĖS SU PUPELIŲ PIURE

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Visus prieskonius sumaišome su sviestu ir įtriname kulšeles. Paliekame valandai pasimarinuoti. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, dedame kepti kulšeles 30 min. Tuomet kaitrą mažiname iki 150-160 laipsnių ir kepame apie 1-1,5 val. Kartas nuo karto kulšeles apšlakstome riebalais nuo kepančios mėsos. 
 
Skardinė baltų pupelių
Nedidelis svogūnas
2 skiltelės česnako
100 gr sviesto
Pusės citrinos sulčių 
Druskos ir pipirų
Šiek tiek šviežio rozmarino
Šaukšto aliejaus kepimui
 
Į keptuvę pilame aliejų, dedame smulkintą svogūną, česnaką ir rozmariną. Kepiname 3 minutes, pupeles nupilame, perplauname vandeniu ir pilame į ketuvę, kepiname iki 5 minučių. Išjungiam kaitrą, dedame sviestą. Viską maišome kol ištirpsta sviestas. Viską pilame i smulkintuvą, dedame druską ir pipirus, citrinos sultis, susmulkiname iki vientisos masės. 
 
Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, įkaitinam ir dedam daržoves, kepam 3 minutes, tuomet dedame skiltelę smulkinto česnako, druskos, pipirų ir dar pakepam 2 minutes. 
 
 
Už receptą dėkojame Gaminu sau. 
 
 
Atgal į receptų sąrašą