Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančių širdelės su paprikomis ir pomidoriniu padažu
ingredientai
500 g. Lapino puota šviž. ančiukų širdelės
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Raudonoji saldžioji paprika
6 vnt. Konservuoti slyviniai pomidorai
3 v.š. Smulkintos šviežios petražolės
3 v.š. Smulkinti šviežūs krapai
3 v.š. Smulkinti šviežūs svogūno laiškai
2 v.š. Sviestas Ghi (lydytas)
2 a.š. Malta saldi paprika
2/3 a.š. Druska
4 saujos Sultenės
Keletas šakelių Petražolės

Ančių širdelės su paprikomis ir pomidoriniu padažu

25 min.
4 porcijos
Gaminimas
1. Nulupkite ir supjaustykite svogūną apie pusės centimetro storio juostelėmis. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite panašaus dydžio juostelėmis, kaip kad supjaustėte svogūnus.
2. Pašalinkite riebalų perteklių nuo širdelių ir supjaustykite kiekvieną širdelę į keturias dalis. Stambiai supjaustykite pomidorus.
3. Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies išlydykite sviestą. Suberkite svogūną bei papriką ir kepkite 3 minutes, nuolat pamaišydami, kol svogūnai su paprikomis suminkštės.
4. Sustumkite daržoves į vieną keptuvės šoną, sudėkite susmulkintas širdeles ir kepkite 1 - 2 minutes, pamaišant (kiek įmanoma - atskirai daržoves ir atskirai mėsą), kol širdelės įgis šiek tiek spalvos. Tada sumaišykite mėsą su daržovėmis ir kepkite 3 minutes, vis pamaišant.
5. Sudėkite pomidorus su visomis sultimis, suberkite druską, maltą papriką ir pipirus, maišydami kepkite dar 2 minutes.
 
6. Pabarstykite petražolėmis, krapais, svogūnų laiškais, nuimkite nuo ugnies ir išmaišykite. Visas kepimas, pradedant nuo svogūnų ir baigiant žolelių įmaišymu, turi neužtrukti ilgiau nei 10 minučių. Patiekite su sultenėmis, papuošę smulkiomis petražolių šakelėmis. Skanaus!
Dėkojame MUKATANAS už receptą!
Atgal į receptų sąrašą