Ančiukų filė su aštriu šokoladiniu padažu ir kepto batato lazdelėmis
ingredientai
500 g ančiukų filė su oda iš Lapino puota
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
2-3vnt batatų
šiek tiek purškiamo alyvuogių aliejaus
Padažui:
1 svogūno
250 ml raudonojo vyno
10 g juodojo šokolado
10 g sviesto
1 žiupsnelio prieskonių karštam vynui
šiek tiek druskos druskos
šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų

Ančiukų filė su aštriu šokoladiniu padažu ir kepto batato lazdelėmis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

1. Skersai įpjauname ančiuko filė odą. Kepame sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių po 3-4min. Vėliau mėsą pabarstome prieskoniais, įvyniojame į foliją ir dedame kepti į 200 laip. įkaitintą orkaitę (odele į viršų) apie 15min.
2. Batatus nuplauname ir supjaustome lazdelėmis. Pabarstome prieskoniais ir apipurškiame alyvuogių aliejumi. Išdeliojame ant kepimo skardos užklotos kepimo popieriumi ir kepame iki 200 laip. įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
3. Gaminame padažą: keptuvėje ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus (kol suminkštės), supilkite vyną ir prieskonius, dar kiek pakaitinę sudėkite šokoladą ir sviestą ir palaukite kol ištirps. Gautą masę pertrinkite per sietelį. Gautu padažu gausiai apliekite griežinėliais supjaustytą mėsą.
4. Gražiai patiekite ir skanaukite :)

SKANAUS! 

 

Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą