Ančiukų filė troškinys su džiovintomis slyvomis
ingredientai
500 g Lapino puota ančiukų filė su oda
500 ml vištienos ar daržovių sultinio
250 g natūralių obuolių sulčių
200 g džiovintų slyvų
2 valg.š. aliejaus
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
5 anyžiai
2 lazdelės cinamono
1 arb.š džiovinto baziliko
1 arb.š. džiovinto čiobrelio
1 arb.š. džiovinto raudonėlio
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. pipirų
¼ arb.š. malto muskato
1 valg.š. tamsaus cukraus sirupo (nebūtina)

Ančiukų filė troškinys su džiovintomis slyvomis

60min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintą svogūną.
  • Kepkite vis pamaišydami, kol suminkštės.
  • Suberkite smulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepkite.
  • Ančiukų filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Apibarstykite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite .
  • Mėsos gabalėlius šiek tiek apkepkite keptuvėje vis pamaišydami (apie 7-10 minučių).
  • Supilkite vištienos sultinį, natūralias obuolių sultis ir visus likusius prieskonius: maltą cinamoną ir lazdeles, maltą muskatą, anyžiaus sėklas, džiovintą baziliką, čiobrelius ir raudonėlį.
  • Viską gerai išmaišykite.
  • Leiskite užvirti.
  • Po 20 minučių suberkite džiovintas slyvas ir troškinkite toliau.
  • Troškinkite apie 30-45 minutes, kartais vis pamaišydami arba tol, kol dalis skysčio beveik išgaruos.
  • Pabaigoje supilkite tamsų cukraus sirupą.
  • Viską dar kartą gerai permaišykite.
  • Išjunkite ugnį ir leskite troškiniui „pailsėti“ apie 15-20 minučių.
  • Patiekite su ryžiais, bulvių koše ar duonos riekele.
  • Šalia patiekite šviežių daržovių, salotų ar ką tik mėgstate.
  • Skanaus!

 Už receptą dėkojame Skrajojantis Olandas 

Atgal į receptų sąrašą