ANČIUKŲ SKRANDUKŲ IEŠMELIAI AZIJIETIŠKAI SU SALDŽIOSIOS BULVĖS TRAŠKUČIAIS
ingredientai
500 g šviežių ančiukų skrandukų iš Lapino puota
1/2 stiklainio marinuotų pievagrybių
1/2 stiklainio marinuotų mažų agurkėlių
1 šviežios saldžios raudonosios paprikos
šiek tiek sezamo sėklų pabarstymui
MARINATUI skrandukų:
2-3 šaukštų saldaus ir tiršto teriyaki padažo
1 šaukštelio malto imbiero
3-4 šaukštų sojos padažo
2 šaukštelių maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštelio malto kario
1 šaukštelio rudojo cukraus
1 šaukšto citrinų sulčių
1 žiupsnio druskos
GARNYRAS
1 saldžiosios bulvės
aliejaus kepimui
Žiupsnelio druskos

ANČIUKŲ SKRANDUKŲ IEŠMELIAI AZIJIETIŠKAI SU SALDŽIOSIOS BULVĖS TRAŠKUČIAIS

60 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Pasūdytame vandenyje išviriame ančiukų skrandukus (virimo laikas apie 40min).
  2. Pagaminame marinatą skrandukams: sumaišome kartu visus jam skirtus ingredientus. Išvirtus skrandukus apvoliojame marinate ir pabarstome sezamo sėklom. Tada skrandukus sudedame į kepimo formą uždengta kepimo popieriumi ir kepame iki 180laip. įkaitintoje orkaitėje apie 30min.
  3. Saldžiąją papriką supjaustome didesniais gabaliukais ir pakepiname ant griliaus.
  4. Konservuotus agurkėlius perpjauname per pusę, pievagryvius paliekame nepjaustytus.
  5. Veriame ant iešmelių pievagrybius, papriką, skrandukus ir agurkėlius.
  6. Garnyrui supjaustome saldžiąją bulvę plonais griežinėliais. Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir kepame bulvės griežinėlius iki gražios rudos spalvos. Tada išgriebiame ir nusausiname ant popierinio rankšluosčio, apibarstome druska.
  7. Tiekiame iešmelius su traškučiais.

SKANAUS

 

Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą