Antiena su „Teriyaki“ padažu ir daržovėmis
ingredientai
340 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa su oda
Pagal skonį Druska
2 v.š. Teriyaki padažas
Pagal poreikį Kukurūzų krakmolas
Pagal poreikį Aliejus
Daržovėms:
Gabalėlis Balta poro dalis
2 skiltelės Česnakas
1 vnt. Aitrioji paprika
1/2 vnt. Raudona paprika
5 vnt. Ridikėliai
5 lapai Lapinis kopūstas
Pagal poreikį Aliejus
Pagal skonį Druska
4 v.š. Teriyaki padažas
1 v.š. Skrudintų sezamų aliejus
Taip pat reikės:
2 v.š. Skrudintų sezamų sėklos
Pagal poreikį Virti ryžiai

Antiena su „Teriyaki“ padažu ir daržovėmis

100 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos gabaliukus sumaišykite su teriyaki padažu, pagardinkite druska ir palikite pasimarinuoti valandą laiko.
  2. Pasimarinavusius antienos gabaliukus iš visų pusių apvoliokite krakmole ir iškepkite keptuvėje vartydami su įkaitintu aliejumi.
  3. Daržoves supjaustykite plonais šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite saldžiąją ir aitriąją paprikas, kepkite maišydami kelias minutes, toliau dėkite porus su česnakais – pakepkite kelias minutes, ridikėlius - taip pat kelias minutes ir kopūstų lapus. Pagardinkite daržoves druska.
  4. Kai kopūstų lapai suvys, sudėkite į daržoves iškepusią antieną, supilkite teriyaki padažą, citrinos sultis, sezamų aliejų, maišydami pakaitinkite minutę laiko.
  5. Patiekite antieną su daržovėmis su ryžiais ir sezamų sėklomis. Skanaus!

        Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą