ANTIENA SU VYŠNIŲ PADAŽU
ingredientai
500 g Lapino puota antienos file
1 stiklinė šaldytų vyšnių
1 stiklinė raudonųjų lęšių
1 а.š. sviesto
1/3 a.š. cinamono + 0.5 a.š cinamono
1/3 а.š muskato prieskonių
1 a.š. citrinos sulčių
1 а.š. agavų sirupo
pagal skonį Druska, pipirai
sauja anakardžių
10 vnt. gan šlapių džiovintų slyvų (jei turite kietesnes, tai galite trumpai pamirkyti)

ANTIENA SU VYŠNIŲ PADAŽU

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Antienos krūtinėlė nuplaunama, nusausinama, jos odelė įpjaunama „tinkleliu“. Mėsa gerai įtrinama 0.5. а.š. cinamono, druska bei pipirais – pagal skonį.
  2. Mėsa apkepama keptuvėje, be aliejaus, pirmiausia odele žemyn, kad išskirtų sultis. Kepama iš dviejų pusių po 3-4 min.
    Tuo tarpu įkaitinama orkaitė iki 180 C. Iš keptuvės mėsa dedama į kepimo indą, apšlakstoma likusiomis sultimis ir kepama 8-12 min. (pagal tai, kokį iškepimo lygį mėgstate).
    Sūdytame vandenyje verdami lęšiai. Sausoje keptuvėje pamaišant apskrudinami smulkinti anakardžiai.
  3. Atskirame puode virinamos atšildytos vyšnios be kauliukų, dedamas muskatas, 1/3 a.š. cinamono, citrinos sultys, agavų sirupas. Viskas virinama ant žemos ugnies apie 5-7 min.
  4. Išvirus lęšiams nusunkiamas vanduo, dedamas sviestas, smulkiai pjaustyta slyva bei kepinti anakardžiai.
  5. SKANAUS!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Tina gamina. 

Atgal į receptų sąrašą