Antiena vyšnių vyne su cinamonu
ingredientai
340 g Lapino puotos ančių kulšelių mėsos
4 morkų
2 svogūnų
1 česnako galvos
600 ml vyšnių vyno
lazdelės cinamono
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos, pipirų
10 vnt. pievagrybių
2 šaukštai sviesto
virti grikiai

Antiena vyšnių vyne su cinamonu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Morkas nuskusti, svogūnus ir česnakus nulupti.

Morkas supjaustom storais griežinėliais, svogūnus - ketvirčiais. Česnakų nepjaustom.

Troškinimo inde (naudoju emaliuotą ketaus) įkaitiname aliejų, apkepam morkas, svogūnus ir česnakus. Ištraukiam.

Tam pačiam aliejuje apkepam gabaliukais supjaustytą antieną.

Suberiam daržoves, pilam vyna. Šaukštelis druskos, pipirų. Įmetam cinamono lazdelę.

Uždengiam ir verdam ant labai silpnos ugnies apie 1.5 val.

Padažui sutirštinti galim svieste pakepinti šaukštą miltų (bet nebūtina).

Valgom su svieste keptais pievagrybiais ir virtais grikiais.

 

Už receptą dėkojame Tinginiai. 

Atgal į receptų sąrašą