Antienos confit
ingredientai
12 vnt. Lapino puota antienos kulšelių
700 g kiaulienos taukų
400 g antienos taukų
žiupsnelis Druskos, pipirų, paprikos miltelių, rozmarino, čiobrelio, česnako
Šviežio rozmarino ir čiobrelio
keletos Lauro lapelių
keletos skiltelių česnako
žiupsnelis Pipirų (kvapnių ir juodųjų) žirnelių

Antienos confit

Para
2 asmenims
Gaminimas
  1. Antienos kulšeles pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, džiovintu rozmarinu ir čiobreliu, smulkintu česnaku. Kulšeles gerai įtriname prieskoniais ir paliekame marinuotis. Aš marinuoju bent 12val.
  2. Antienos kulšeles sudedame į troškintuvą arba gilesnę kepimo skardą (aš naudoju Grand feu troškintuvą). Užpilame tirpintais antienos ir kiaulienos taukais (galima vien tik kiaulienos), dedame šakelę rozmarino, čiobrelio, keletą česnako skiltelių, lauro lapelių ir pipirų žirnelių.
  3. Troškintuvą uždengiame dangčiu, dedame į 80 laipsnių karščio orkaitę ir troškiname apie 6val. Po to išjungiame orkaitę ir dar paliekame porai valandų arba kol atvės. Taip paruoštą antieną galima laikyti ir taukuose, o kiek reikia išsiimti ir paruošti.
  4. Kulšeles dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15min. kol gražiai apskrunda. Kulšeles galima apkepinėti ir keptuvėje.
  5. Patiekiame su vyne virtomis kriaušėmis, pastarnokų kremu ar kitu mėgstamu garnyru.
  6. Skanaus!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

 

Atgal į receptų sąrašą