Antienos file su daržovėmis
ingredientai
500 g Lapino puota antienos file
Cukinijios
Paprikos
Pievagrybių
Svogūnų
Virtų buvių
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Mėgstamų prieskonių

Antienos file su daržovėmis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Anties krūtinėlės odelę įpjauti rombais. Nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Dėti į karštą keptuvę odele žemyn ir kepti 5 minutes. Apversti ir keptis dar 3 minutes. Pabaigoje paprieskoniuoti.
  2. Į skardą dėti gabalėliais pjaustytas daržoves. Čia labiausiai tiks tokios, kurioms užtenka trumpo apdorojimo karščiu: cukinija, paprika, pievagrybiai, svogūnai. Jei norite sočiai, naudokite bulves, tik jas prieš tai išvirkite (puikiai tiks panaudoti vakar virtas ir likusias bulves!). Pašlakstyti aliejumi, berti druskos ir pipirų. Labai tinka lengvesni prieskoniai, pvz persiladas.
  3. Šalia daržovių dėti apkeptą krūtinėlę, uždengti folija ir kepti 15-25 min 175 laipsnių karščio orkaitėje. 
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Raudona virtuvė.
Atgal į receptų sąrašą