Antienos filė su vyšnių padažu
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
Vyšnių padažas
200 g vyšnios, šaldytos
mažas svogūnas
5 šaukštai rudasis cukrus
20 ml modenos balzaminis actas
žiupsnelis druska
žiupsnelis kajano prieskoniai
1/4 a.š. džiovintas čiobrelis
1/4 a.š cinamonas
Garnyras buvo labai lengvas:
mėgiamas salotų mišinys
1/4 žaliosios citrinos sultys
alyvuogių aliejus
kedro riešutai

Antienos filė su vyšnių padažu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Vyšnias sudedame į gilesnę keptuvę, suberiame cukrų, smulkiai supjaustytą svogūną, uždengiame bei ant vidutinės ugnies pakaitiname vis pamaišant. Kai kiek suminkštėja svogūnai, įpilame balzaminio acto, suberiame prieskonius, druską, uždengiame ir Dar kiek pakaitiname. Man užtruko apie 20-30 minučių. Patiekiame dar šiltą arba leidžiame pilnai atvėsti. 
 
Anties filę (kepiau @lapino_puota  ančiukų filę su oda) pamarinavau labai paprastai - druska ir pipirais. Labai svarbu prieš kepant įpjauti odelę, jog antis išleistų riebalus bei mėsa išliktų sultinga, o ant odelės pasidarytų traški plutelė. 
 
Ančiukų filę į šaltą keptuvę dedame odele žemyn. Nereikia naudoti jokio aliejaus, nes išsiskirs pačios anties riebalai! Pakepiname ant vidutinės ugnies apie 10 minučių ar kol gražiai apskrunda odelė, apverčiame bei dar maždaug 4 minutes kepame kitą pusę. 
Dedame ant skardos su kepimo popieriumi ir dar apie 10-15 minučių pakepame 180 C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus iškart nepjauname, mėsai leidžiama 5-10 minučių pailsėti ir tik tada tiekiame! 
 
Už receptą dėkojame maistas sielai.
Atgal į receptų sąrašą