Antienos ir daržovių troškinys su čiobreliais
Antienos ir daržovių troškinys su čiobreliais
ingredientai
340 g. |
Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa |
4 griežinėliai |
Šaltai rūkyta šoninė |
1 vnt. |
Svogūnas |
1 vnt. |
Cukinija |
5-8 vnt. |
Bulvės |
120 g. |
Sviestas |
200-250 ml |
Pienas |
2 v.š. |
Miltai |
100 g. |
Brandintas kietasis sūris |
1-2 šakelės |
Džiovinti čiobreliai |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
Antienos ir daržovių troškinys su čiobreliais
Gaminimas
- Nulupkite bulves supjaustykite plonais griežinėliais, lygiai taip pat ir cukinijas.
- Sudėkite skardoje taip - bulvės, cukinija, bulvės, cukinija, prieš tai skardą ištepkite trupučiu sviesto.
- Antienos kulšelių mėsą apkepkite kartu su smulkintu svogūnu ir sudėkite į skardą ant bulvių ir cukinijų bei sudėkite šaltai rūkytos šoninės gabaliukus.
- Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydami supilkite pieną.
- Virkite padažą 3-5 minutes, vis pamaišykite, kad neprisviltų.
- Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.
- Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
- Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10-15 minučių. Nebijokite eksperimentuoti su daržovėmis ar prieskoniais.
Atgal į receptų sąrašą