Antienos kepenėlių paštetas su mango salsa ir svogūnų džemu
ingredientai
500 g Lapino puota ančiukų kepenėlių
1 didelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
50 g sviesto
200 ml riebios grietinėlės
50 g brendžio
žiupsnelis Druskos ir pipirų
Mango salsai reikia:
1 sunokusio mango
Laimo citrinos sulčių
Čili paprikos miltelių
žiupsnelio Druskos
Svogūnų džemui reikia:
500 g raudonų svogūnų
50 g rudojo cukraus
2v.š. balzaminio acto
50 g sviesto
žiupsnelis Druskos

Antienos kepenėlių paštetas su mango salsa ir svogūnų džemu

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Gaminame svogūnų džemą. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame svogūnus, nuolat maišant kepame apie 15min. Beriame rudąjį cukrų ir dar šiek tiek pakepiname kol svogūnai pasikaramelizuoja, pilame balzaminį actą. Kaitiname kol nelieka skysčio. Beriame pora kristalų druskos.
  2. Ruošiame paštetą. Keptuvėje išlydome sviestą, jame apkepiname svogūną ir česnaką. Dedame ančiukų kepenėles, šiek tiek apkepiname. Pilame brendį ir leidžiame nugaruoti. Supilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų. Patroškiname. Gautą masę trintuvo pagalba sutriname iki vientiso, glotnaus pašteto.
  3. Mango salsai supjaustome kubeliais mangą, įspaudžiame laimo citrinos sulčių, beriame čili paprikos miltelių, truputį druskos. Viską gerai išmaišome.
  4. Į lėkštę dedame pašteto, mango salsos, svogūnų džemo, patiekiame su skrudinta duonele.
  5. Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

Atgal į receptų sąrašą