Antienos krūtinėlė su karamelizuotomis kriaušėmis ir nektarinais
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
pagal poreikį kriaušės
pagal poreikį persikai
žiupsnelis druskos, pipirų
žiupsnelis čiobrelio, raudonėlio

Antienos krūtinėlė su karamelizuotomis kriaušėmis ir nektarinais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Kaip iškepti anties krūtinėlę? Pirmiausia įpjauname anties krūtinėlės odelę rombais, įtriname prieskoniais (ypač tinka čiobrelis, raudonėlis), druska ir kepame labai karštai įkaitintoje keptuvėje 5 minutes odele žemyn, dar 3 minutes apvertus. Tada anties krūtinėlę dėti į skardą ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje 12 minučių. Taip anties krūtinėlė iškeps apskrudusi, bet sultinga viduje.
  2. Keptuvėje įštirpdykite 30 g sviesto ir sudėkite kriaušės ir nektarino riekeles. Lengvai apkepkite po keletą minučių iš abiejų pusių. Tuomet apiberkite 2 šaukštais cukraus. Leiskite cukrui lengvai ištirpti ant vaisių ir karamelizuoti juos. Pabarstykite džiovintu čiobreliu ir raudonėliu. 
  3. Anties krūtinėlę supjaustyti storesnėmis riekelėmis. Šalia patiekite karamelizuotas kriaušes ir nektarinus. Apiberkite smulkiai pjaustytu šviežiu čili. 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Raudonai Virtuvei.

Atgal į receptų sąrašą