Antienos krūtinėlė su kuskusu ir daržovėmis
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
1 stiklinės kuskus kruopų
Saujos šaldytų žirnelių
pusės raudonos ir pusės geltonos paprikos
pusės raudonojo svogūno galvos

Antienos krūtinėlė su kuskusu ir daržovėmis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Puode užvirti vieną stiklinę vandens ir supilti kuskus kruopas. Uždengti dangčiu ir palaikyti apie 15 minučių, kol išbrinks. 
  2. Antienos krūtinėlės odelę įpjauti rombais, dėti į karštą keptuvę odele žemyn ir kepti 5 minutes. Apversti ir kepti dar 7 minutes uždengus dangčiu. Kepimo pabaigoje antieną apiberti intensyvesnio aromato prieskoniais, druska.  Tada išimti krūtinėlę, ją atidėti, leisti pailsėti.
  3. Toje keptuvėje turėjo likti anties taukų, kurie tobulai paskanins jau išbrinkusį kuskusą. Į keptuvę su likusiais taukais sudėkite ir lengvai apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kubeliais pjausytas paprikas. Tada įdėkite žaldytus žirnelius ir lengvai pakepkite dar kelia sminutes, kol žirneliai atšils. 
  4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite išbrinkusį kuskusą ir maišant apkepkite kelias minutes, kad susijungtų skoniai.
  5. Patiekite kartu su krūtinėle.
  6. Šis patiekalas taip pat puikiai tiks ir į pietų dėžutę. 
 
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Raudona virtuvė
Atgal į receptų sąrašą