Antienos, miško grybų ir pupelių troškinys
ingredientai
340 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa (troškinti, kepti)
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Morka
1 skiltelė Česnakas
100 g. Apvirti miško grybai
1 v.š. Kvietiniai miltai
1 v.š. Raudonųjų serbentų drebučiai
1/2 v.š. Brendis
60 ml. Baltasis pusiau saldus vynas
500 ml. Vištienos sultinys
400 g. Konservuotos karališkos pupelės
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Švž. malti juodieji pipirai
Pagal poreikį Aliejus
Pagal skonį Džiovinti raudonėliai
Pagal skonį Džiovinti čiobreliai

Antienos, miško grybų ir pupelių troškinys

60 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Sumaišykite miltus su puse arbatinio šaukštelio druskos ir maltais juodaisiais pipirais. Šiame miltų mišinyje apvoliokite antienos mėsos gabalėlius iš visų pusių.
  2. Keptuvėje pakaitinkite 1/2 valgomojo šaukšto aliejaus, sudėkite mėsos gabalėlius ir ant vidutinės ugnies kepkite 6-8 minutes, kol mėsa įgis aukso atspalvį. Sudėkite į troškintuvą.
  3. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į keptuvę supilkite brendį, pakaitinkite apie pusę minutės, kad išgaruotų alkoholis. Įpilkite dar pusę šaukšto aliejaus, sudėkite svogūną. Kepkite ant nedidelės ugnies apie 6 minutes, kol suminkštės. Nulupkite, sutrinkite česnaką ir įmaišykite į svogūnus. Pakepintą svogūną perkelkite į troškintuvą (su visomis mėsos sultimis ir prikepusiais gabalėliais).
  4. Išvalykite keptuvę, įkaitinkite ant vidutinės ugnies, įpilkite pusę valgomojo šaukšto aliejaus ir 6-8 minutes pakepkite nedideliais kubeliais supjaustytas morkas. Sudėkite į troškintuvą. Galiausiai įkaitinkite dar pusę šaukšto aliejaus ir ant stiprios ugnies keletą minučių pakepinkite grybus.
  5. Pas grybus supilkite vyną, pakaitinkite apie gerą minutę, kad išgaruotų alkoholis. Sudėkite su visomis sultimis į troškintuvą. Įberkite žiupsnelį džiovintų raudonėlių ir žiupsnelį džiovintų čiobrelių, įmaišykite raudonųjų serbentų žėlė.
  6. Supilkite karštą sultinį. Užvirkite, vis pamaišydami, sumažinkite ugnį ir lėtai troškinkite apie 45-50 minučių, kol mėsa taps minkšta. Likus 5 minutėms iki gaminimo laiko pabaigos įmaišykite nusunktas pupeles. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis pagal skonį.

       Dėkojame MUKATANAS už receptą!

Atgal į receptų sąrašą