ANTIENOS SALOTOS SU KEPTOMIS KRIAUŠĖMIS
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
1 kriaušė
50 g lukštentų pistacijų
1/2 ilgavaisio agurko
100 g sultenės ar mėgstamo salotų mišinio
Padažo ingredientai:
1 v.š. dižono garstyčių
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. raudono vyno acto
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos

ANTIENOS SALOTOS SU KEPTOMIS KRIAUŠĖMIS

35 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Prieš kepant anties krūtinėlę labai svarbu ją palaikyti kambario temperatūroje bent 30-60 min. Kuomet mėsa ‘apsipranta’, įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros ir pilame šlakelį alyvuogių aliejaus.
  2. Prieš dedant mėsą į keptuvę rekomenduojame padaryti odelėje kelis įpjovimus ir pabarstyti žiupsneliu druskos – padarius šiuos žingsnelius po oda esantys riebalai lengviau ištekės, tad odelė gausis traški. 
  3. Antieną keptuvėje kepame tik ant vienos pusės 7-8 minutes. Jei pastebite, kad keptuvėje susirinko labai daug riebalų – juos galite išpilti (tik neišmesti!) ir mėsa skrus lengviau ir gražiau. 
  4. Kuomet antienos oda apskrunda – su visa keptuve arba su kepimo indu pašauname į 200 laipsnių orkaitę 8-9 minutėms.

Kol pagrindinis patiekalo ingredientas kepa – pasiruošiame padažą. Inde sumaišome garstyčias, aliejų, vyno actą ir smulkintą česnako skiltelę. Taip pat pagardiname

Už receptą dėkojame https://maistokeliones.lt/ 

Atgal į receptų sąrašą