Antienos skrandukų sultinys su daržovėmis
Antienos skrandukų sultinys su daržovėmis
ingredientai
500 g. |
Lapino puota švž. ančiukų skrandukai |
1 pakelis |
Šaldytas daržovių mišinys (brokoliai, žiediniai kopūstai, morka) |
1 vnt. |
Svogūnas |
1,5 - 2 lt. |
Vištienos sultinys |
Gabalėlis |
Sviestas |
Pora saujų |
Makaronai |
Pagal skonį |
Malti lauro lapai |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Juodieji pipirai |
Pagal poreikį |
Grietinė |
Pagal poreikį |
Krapai |
Antienos skrandukų sultinys su daržovėmis
Gaminimas
- Antienos skrandukus išverdame: dedame antienos skrandukus į šaltą pasūdytą vandenį. Kuomet vanduo užverda sumažiname liepsną ir nugriebiame susidariusias putas. Skrandukus verdame ant silpnos ugnies ne mažiau nei valandą.
- Išvirusius skrandukus supjaustome norimo dydžio juostelėmis.
- Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname ant sviesto, kol šis taps permatomas.
- Į sultinį beriame šaldytas daržoves, makaronus ir pakepintus svogūnus. Sultiniui užvirus, viską paverdame dar apie 7 – 8 min.
- Išvirusią sriubą patiekiame su grietine, krapais ir mėgstama duona, krekeriais ar kas Jums patinka.
SKANAUS!
Atgal į receptų sąrašą