Antienos suktinukai su pistacijomis
Antienos suktinukai su pistacijomis
ingredientai
340 g. |
Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa su oda |
35 g. |
Išlukštentos pistacijos |
1 skiltelė |
Česnakas |
1 vnt. |
Svogūnas |
1 v.š. |
Aliejus |
3/4 a.š. |
Druska |
1 v.š. |
Brendis |
2 v.š. |
Susmulkintos šviežios petražolės |
Pagal skonį |
Malti juodieji pipirai |
Antienos suktinukai su pistacijomis
Gaminimas
- Du gražiausius ir didžiausius kulšelių mėsos gabalėlius švelniai pamuškite, kad mėsa taptų minkštesnė. Pamuštų kulšelių išklotines įtrinkite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir maltais juodaisiais pipirais.
- Įdarui sumalkite likusią kulšelių mėsą (būtinai su oda). Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite aliejuje, kol suminktės. Tada į svogūnus įtarkuokite česnako skiltelę, supilkite brendį, pagardinkite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir dar minutę, viską maišant, pakaitinkite.
- Į maltą mėsą įmaišykite svogūną, petražoles, pistacijas ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos bei gerą žiupsnį šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- Ant išmuštos mėsos dėkite įdarą. Suformuokite suktinuką, kad kuo daugiau išmušta mėsa apglėbtų įdarą. Suktinuką stangriai suvyniokite į maistinę plėvelę, po to į foliją, kad gautumėte lyg saldainį.
- Užvirkite prikaistuvį vandens, sudėkite į jį paruoštus suktinukus ir virkite, vos burbuliuojant, 45 minutes. Kai išvirs, ištraukite, atvėsinkite ir palikite suktinukus šaldytuve susigulėti.
- Prieš tiekiant, išimkite suktinukus iš folijos ir maistinės plėvelės ir ant mažesnės nei vidutinė ugnies apkepkite suktinukus, kad šie gražiai apskrustų ir perkaistų viduje.
- Patiekite su pupelėmis, pakeptomis su svogūnais, česnaku ir petražolėmis.
Atgal į receptų sąrašą