Antienos troškinys su džiovintomis slyvomis
ingredientai
600 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa
200 g. Džiovintos slyvos
300 g. Pievagrybiai
2 stiklinės Sausas raudonas vynas
2 stiklinės Vanduo
6 vnt. Šalotiniai svogūnai
2 vnt. Lauro lapai
Pagal skonį Kvapieji pipirai
Pagal skonį Druska
Papuošimui Svogūnų laiškai ir šviežias rozmarinas

Antienos troškinys su džiovintomis slyvomis

120 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Nuo antienos kulšelių mėsos nupjaustykite riebalų perteklių, palikdami nedaug riebalų. Supjaustykite smulkesniais vieno kąsnio gabalėliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite, kad antiena apskrustų iš visų pusių, tuomet perkelkite į pasiruoštą puodą.
  2. Keptuvėje likusiuose riebaluose apkepinkite ketvirčiais supjaustytus šalotinius svogūnus, perdėkite į puodą su antiena.
  3. Į puodą supilkite vandenį, vyną, dėkite lauro lapus, kvapiuosius pipirus, galite įmesti ir gvazdikėlių. Įberkite žiupsnį druskos. Pridenkite ir kaitinkite ant žemesnės ugnies apie 45 minutes.
  4. Į puodą sudėkite ketvirčiais supjaustytus pievagrybius bei džiovintas slyvas, kaitinkite atidengtą puodą dar apie 50 minučių, kol troškinys sutirštės, o antiena taps minštutėlė.
  5. Pasūdykite pagal skonį, papuoškite svogūnų laiškais bei rozmarinu ir skanaukite.

Dėkojame kitchenjulie.com už receptą!

Atgal į receptų sąrašą