Antienos „velingtonas“
ingredientai
2x500 g Lapino puota antienos filė
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
500 g pievagrybių
100 g parmos kumpio
1 kiaušinio
žiupsnelis Druskos, pipirų
kepimui aliejaus

Antienos „velingtonas“

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Pirmiausia pasiruošiame pievagrybius. Pievagrybius kuo smulkiau supjaustome ir apkepiname keptuvėje su aliejumi. Beriame druskos ir pipirų. Iškepusius pievagrybius padedame atvėsti.
  2. Imame sausą keptuvę. Dedame ant ugnies. Nuo antienos filė pašaliname odą ir ją dedame į keptuvę. Odelė paleis taukus, tuomet sudedame pačius filiukus. Apkepiname iš abiejų pusių, bet neperkepame. Paskaniname druska ir pipirais. Apkepusią mėsą padedame į šalį.
  3. Imame maistinę plėvelę, ant jos išklojame parmos kumpio, dedame kepintus pievagrybius, tada apkeptą antienos filė. Viską suvyniojame.
  4. Iškočiojame sluoksniuotą bemielę tešlą, ant jos dedame į parmos kumpį susuktus pievagrybius ir antienos filė. Suformuojame pailgą „pyragą“. Jį aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome druska. Kepame 180 karščio orkaitėje apie 30 min. Pjaustome ir patiekiame. Skanaus!

P.S. Iš tokio kiekio produktų darau du nedidelius „velingtonus“.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

 

Atgal į receptų sąrašą