Anties krūtinėlė su uogų ir slyvų padažu
ingredientai
2x500 g Lapino puotos šviežios anties filė su oda
žiupsnelis druska
žiupsnelis pipirai
2 skiltelės česnako
kepimui aliejaus
Padažui :
200 ml sultinio
sauja įvairių uogų (šilauogės,avietės,serbentai)
sauja džiovintų slyvų
2 v.š. medaus
1 v.š. sojos padažo

Anties krūtinėlė su uogų ir slyvų padažu

45 min.
4 porcijos
Gaminimas

1.Anties krūtinėlės odelę įpjaukite įstrižai rombais ir įtrinkite druska ir pipirais.Palikite pastovėti.
2.Padažui  kaitiname sultinį su slyvomis ir uogomis.Vėliau dedame medų ,sojos padažą  ir dar truputį pakaitiname.Padažą sutriname  blenderiu.
3.Į storapadę  keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir dėkite česnako skilteles.Pakepinkite 1minutę ir nustumkite į šoną.Krūtinėles dėkite odele žemyn ir kepkite 4 min verskite į kitą pusę ir kepkite dar 4 minutes.Dėkite į 160 * C įkaitintą orkaitę ir kepkite 8-10 min.
4.Tiekite su paruoštu padažu ,daržovėmis,bulvių koše . Viskas pagal skonį ir poreikius.

 

Už receptą dėkojame Ritos receptams.

Atgal į receptų sąrašą