Antis marinuota su šaltalankiais ir čili pipiru
ingredientai
1 Ančiukas LAPINO PUOTA
300 g šaltalankio uogų
100 g cukraus
1 čili pipiro
1 apelsino
2 šakelių čiobrelio
30 g penkių grūdų pipirų mišinio
20 g rūkytos paprikos miltelių
15 g kario
20 g kmynų
Druskos
pipirų

Antis marinuota su šaltalankiais ir čili pipiru

180 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Puode su cukrumi keletą minučių karamelizuokite apelsinus, suberkite prieskonius ir čili pipirą.
  2. Antį lengvai subadykite ir gerai ištrinkite druska, pipirais ir aliejumi. Tuomet užpilkite išvirtą marinatą ir gerai jį įtrinkite.
  3. Palikite antį marinuotis 12 val.
  4. Išsimarinavusią antį kepkite orkaitėje 1,5–2 val. 180 C temperatūroje.


PATARIMAI:

  • Antis bus daug skanesnė, jei ją keletą minučių virsite pasūdytame vandenyje, ir tik tuomet marinuosite – tai labai senas, bet nuostabus patarimas.
  • Šaltalankio uogos gana rūgščios, o rūgštumas mėsą minkština, tad jei neperkepsite anties, ji bus labai sultinga.
  • Į anties vidų galite pripilti sausų makaronų, kurie sugers anties riebalų perteklių. Kai kurie vėliau juos valgo kaip garnyrą.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą