Apelsininė antis
ingredientai
1 vnt. Lapino puotos šviežio ančiuko
3 vnt. apelsinų
1 šaukšto medaus
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
5 skiltelių česnako
1 šaukštelio garstyčių
prieskoninių žolelių čiobreliai, rozmarinas
žiupsnelis Druskos
Garnyrui :
bulvių

Apelsininė antis

120 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Marinatui išspausti vieno apelsino sultis, jas sumaišyti su išspaustu česnaku, medumi, aliejumi, garstyčiomis, prieskoninėmis žolelėmis (čia labai tinka čiobreliai, rozmarinas, bet galima naudoti ir kitokias Jūsų mėgstamas), druska. Marinatu gerai įtrinti antį iš visų pusių. 
  2. Vieną apelsiną supjaustyti stambiomis skiltelėmis (apelsiną į šešias dalis) ir prikimšti juo ančiuko vidų. O kitu apelsinu užkišti ančiuką (taip nereikės siųti ančiuko). 
  3. Antį įdėti į kepimo maišą-rankovę. Jei liko marinato, užpilkite juo antį maiše. Palikite marinuotis per naktį.
  4. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 1,5 valandos, tada prapjauti maišą ir kepti dar pusvalandį su vėjeliu, kad apskrustų odelė. 
  5. Kepant šalia galima įdėti bulvių. Prapjovus kepimo maišą, viduje bus susikaupusių sulčių ir riebalų, jais palaistyti bulves - taip jos įgaus nuostabaus aromato. 
 
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Raudona virtuvė 
Atgal į receptų sąrašą