AROMATINGAS ANTIENOS TROŠKINYS
ingredientai
600 g Lapino puotos antienos file
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 morkos
3 bulvės
0,5 nedidelio mėlynojo svogūno
žiupsnelis Druska, pipirai
0,5 a.š. ciberžolės
Pundelis šviežių bazilikų
200 ml trintų pomidorų (sutrinkite kelis stambius pomidorus blenderiu)
1/3 nedidelės cukinijos (būčiau dėjusi daugiau, bet turėjau tik tiek)

AROMATINGAS ANTIENOS TROŠKINYS

45 min.
4 asmenims
Gaminimas

Puode/troškintuve įkaitiname aliejų, dedame supjaustytą antieną ir smulkintus svogūnus. Šiek tiek pakepiname, kol mėsa pradeda keisti spalvą (~5 min.)

Įberiame druskos ir pipirų, pamaišom ir dedam pjaustytas morkas. 5 minutes patroškinus dedame stambiau pjaustytas bulves, užpilame trintus pomidorus.

Patroškinam dar apie 10 min ir dedame šviežius čiobrelius. Uždengiam dangčiu ir vėl troškinam 5 min. (jeigu reikia – įpilame vandens; aš pyliau 3 kartus po truputį)

Dedame pjaustytą cukiniją, beriame ciberžolę, pamaišome ir troškiname tol, kol daržovės bus minkštos.

 

Už receptą dėkojame Tina gamina.

Atgal į receptų sąrašą