Balandėliai su antiena ir džiovintomis slyvomis
ingredientai
1 kg šviežio kopūsto galvutės
1 kg maltos antienos
1 morkos
1 pastarnoko
1 svogūno
2 skiltelių česnako
100 g ryžių
100 g džiovintų slyvų
žiupsnelis Druskos, pipirų, mairūno, kumino
Troškinimui reikės:
1 l pomidorų sulčių
1 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
Pipirų
Adžikos prieskonių
1 morkos
1 svogūno
1 saliero stiebo
2 skiltelių česnako
2 šviežių slyvų
Likusio nepanaudoto kopūsto

Balandėliai su antiena ir džiovintomis slyvomis

90 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Man asmeniškai patys skaniausi balandėliai iš šviežio kopūsto ir troškinti pomidorų sultyse su prieskoniais. O šį kartą įdarui pasirinkau Lapino puota antienos kulšeles, nuo kurių nuėmiau odeles (jokiu būdu jų neišmeskite), nukaulėjau ir sumaliau mėsą.
  2. Į verdantį vandenį dedame kopūsto galvutę ir nuimame suminkštėjusius lapus. Išpjauname lapo kietąją dalį.
  3. Į keptuvę dedame antienos odeles ir jas pakepiname kol suskrunda ir išsiskiria taukai. Antienos taukuose pakepiname tarkuotą morką, pastarnoką, svogūną ir česnaką. Kepintas daržoves dedame į maltą antieną, sudedame smulkintas džiovintas slyvas, beriame ryžius ir prieskonius. Viską gerai išmaišome. Paruošiame „balandėlius“.
  4. Į puodą pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves, sudedame „balandėlius“, užpilame prieskoniais gardintomis pomidorų sultimis, dedame per pusę perpjautas slyvas. Troškiname 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 1val.
  5. Patiekiame su bulvių koše ir greito raugimo agurkėliais.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

 

Atgal į receptų sąrašą