Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Bulvių apkepas su daržovėmis ir antiena
ingredientai
2x340 g Lapino puotos ančių kulšelių mėsos
1,7 kg bulvių
2 vnt morkų
3 vnt kiaušinių
100 g šviežių špinatų
sauja pjaustytų šviežių petražolių
žiupsnelis pjaustytų šviežių krapų
1 vnt svogūno
3 skiltelių česnako
200 g pievagrybių
1 a.š. džiovintų čiobrelių
1 a.š. džiovintų raudonėlių
1 a.š. maltos raudonosios paprikos
žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų

Bulvių apkepas su daržovėmis ir antiena

200 min.
6-7 porcijos
Gaminimas
  1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite mažai gabalėliais pjaustytą mėsą. 
  2. Kai sultys šiek tiek nugaruos, tuomet dėkite kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytas česnako skilteles, griežinėliais - pievagrybius. Viską kepkite ant gan stiprios ugnies, tol kol daržovės suminkštės. Suberkite čiobrelius, raudonėlius, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  3. Bulves ir morkas nuskuskite. 
  4. Per burokinę tarką sutarkuotas daržoves sudėkite į didelį dubenį, supilkite išplaktus kiaušinius, smulkiai pjaustytus špinatus, petražoles, krapus pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite iškeptą mėsą su daržovėmis ir vėl viską gerai išmaišykite.
  5. Gilesnį kepimo indą ištepkite aliejumi ar sviestu, sudėkite paruoštą masę, uždenkite kepimo folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba tol, kol bulvės suminkštės, tuomet nuimkite foliją ir kepkite kol apskrus viršus.

Skanaus ;)

 

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

 

 

Atgal į receptų sąrašą