Burokėlių sriuba su antiena
Burokėlių sriuba su antiena
ingredientai
400 g. |
Lapino puota švž. ančiukų kulšelės |
2 vnt. |
Bulvės |
1 vnt. |
Morka |
1 vnt. |
Svogūnas |
1 vnt. |
Saliero stiebas |
Pagal skonį |
Pipirai |
Pagal skonį |
Lauro lapai |
Pagal skonį |
Raudonėliai |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Švž. petražolės |
Pagal skonį |
Krapai |
1 v.š. |
Grietinė |
Burokėlių sriuba su antiena
Gaminimas
- Pirmiausia, dėkite į puodą su vandenių šviežias ančiuko kulšeles, sudėkite norimus prieskonius - druską, pipirus, lauro lapus, raudonėlį ir virkite apie 1 valandą. Jei norite sriubos riebesnės - virkite su visą antienos odele, jei norite kiek liesesnės - kulšelę apipjaustykite.
- Išvirus kulšelei visą sultinį perkoškite per sietelį, kad jis liktų skaidrus. Antienos kulšelės mėsą nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite, sudėkite į sultinį.
- Sudėkite smulkintus burokėlius, svogūną, morkas, saliero stiebą ir bulves.
- Viską virkite tiek kiek reikės išvirti daržovėms.
- Išvirus daržovėms - serviruokite, ir patiekite su juodos duonos rieke ir šaukteliu grietinės ant viršaus pabarstydami žalumynais. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą