FETTUCCINE SU ANTIENA
ingredientai
Druska, pipirai
250 g Makaronai fettuccine
500 g Lapino puotos antienos filė
Alyvuogių aliejus
3 a.š. sviesto
2 skiltelės smulkinto česnako
2 v.š. miltų
200 ml pieno
sauja tarkuoto Parmesano
sauja smulkintų petražolių
150 g smulkiavaisių pomidorų
dvi saujos špinatų
(patiekimui) balzamiko glazūra

FETTUCCINE SU ANTIENA

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Makaronus išverdame pagal nurodymus, nupilame (prieš nupilant, pasilikite ½ puodelio nuoviro) ir paliekame.
  2. Antienos file pagardiname druska bei pipirais ir kepame aliejumi ir 1 a.š. sviesto įkaitintoje keptuvėje (vidutinė kaitra) apie 5 minutes iš kiekvienos pusės; iškepus leidžiame „pailsėti“ ir tada supjaustome plonais griežinėliais.
  3. Kitoje keptuvėje (gilesnėje, jei turite) išlydome 2 a.š. sviesto, dedame smulkintą česnaką ir pakepiname 1-2 minutes; įmaišome miltus, pakaitiname 1 min.; pilame pieną ir viską gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų, iki kol padažas sutirštės – 5 min.; dedame Parmesaną, petražoles, pagardiname druska ir pipirais, sudedame smulkintus pomidorus, špinatus ir dar pakaitiname 2-3 minutes.
  4. Į paruoštą padažą sudedame išvirusius makaronus, gerai išmaišome ir dėliojame į lėkštes; ant viršaus dedame plonus antienos griežinėlius ir pašlakstome balzamiko glazūros.

 

Valgyti nedelsiant – SKANAUS!

 

Už receptą dėkojame Bet Pirmiausia maistas. 

Atgal į receptų sąrašą