Gaivios salotos su rūkyta antienos kulšele
ingredientai
Marinatas rūkymui
4 vnt. antienos kulšelių
100 g jūros druskos
50 g cukraus
3-4 skiltelės česnako
1,5 l vandens
Lauro lapai, pipirų grūdeliai
sauja mėgstamų salotų
Mandarinas
pagal poreikį Burokėlis(keptas)
saujelė pistacijų riešutų
Padažas:
šaukštas medaus
šaukštas garstyčių
šaukštas alyvuogių aliejaus

Gaivios salotos su rūkyta antienos kulšele

90 min.
2 asmenims
Gaminimas

Vandenį užvirti, jame ištirpinti druską su cukrumi, sudėti prieskonius, šiek tiek pravėsus sudėti smulkintas
česnako skilteles ir kulšeles. Palikti marinuotis, bent 12h, aš marinavau apie parą laiko.
Pasiruošti rūkyklą(rūkėme kamado griliuje su keletu "cukrinio klevo rūkymo kaladėlių"), temperatūra
kiek svyravo, orentuokitės į 100laipsnių, rūkymui prireiks 2-3val. Iškepusias galite vynioti į foliją, mes
sudėjome į sandarią dėžutę.
Kai jau turime rukytų kulšelių, siūlau keletą receptų.

 

 

Atgal į receptų sąrašą