Galetė su antiena
ingredientai
Tešlai:
170 g pilno grūdo kvietinių miltų
1/2 a.š druskos
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š. raudonėlių
80 g sviesto (šalto)
80 g jogurto
2 a.š. šalto vandens
Įdarui:
340 g ančių kulšelių mėsos
400 g konservuotų pomidorų (grynasis kiekis 240g)
Mėsos marinavimui:
2 v.š. obuolių acto
1 a.š. druskos
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š. maltos saldžios paprikos
1 a.š. česnakų granulių
1 a.š. mėtų
1 a.š. čiobrelių

Galetė su antiena

45 min.
3 asmenims
Gaminimas
1. Tešlai skirtus birius produktus sumaišyti tarpusavyje, sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą, jogurtą, pilti vandens. Viską gerai perminkyti (rankomis) iki kol susiformuos vientisas tešlos rutulys.
2. Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą nakčiai.
3. Marinavimui skirtus ingredientus sudėti į dubenį, juose išvolioti mėsą ir palikti marinuotis 6-8h.
4. Gilioje keptuvėje (WOK tipo) įkaitinti konservuotus pomidorus (kartu su indelyje esančiomis sultimis), sudėti marinuotą mėsą ir troškinti ant silpnos ugnies 30min. (kol nugaruos beveik visas skystis nuo pomidorų)
5. Prieš formuojant tešlą, išimti ją iš šaldytuvo ir leisti pagulėti kambario temperatūroje apie 10min.
6. Iš tešlos iškočioti rutulio formos blyną. Į centrą dėti troškintą mėsą su pomidorais, užlenkti tešlos kraštus link centro.
7. Tešlą aptepti aliejumi.
8. Kepti 180C/30min

Skanaus!
 
 
Už receptą dėkojame Rožinis avokadas. 
Atgal į receptų sąrašą