Gardi pietų idėja su antiena
ingredientai
500 g Lapino puota ančių kulšelių mėsos
1 didesnė morka
1 svogūnas
1 saliero stiebas
1 valg.š. pomidorų tyrės
1 arb.š. vorčesterio padažo
400 ml vištienos sultinio
Bulvės
Šaukštas sviesto
Pienas
sauja kietojo sūrio

Gardi pietų idėja su antiena

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
Morką, svogūną ir salierą sukapoti nedideliais gabalėliais. Puode įkaitinti aliejų ir ten apkepti daržoves. Kai jos pakeps, sudėti visą pakuotę mėsos (didesnius gabalėlius galima pasmulkinti). Mėsai šiek tiek apkepus, sudėti pomidorų tyrę ir supilti vorčesterio padažą. Išmaišyti. Supilti sultinį ir leisti viskam užvirti. Sumažinti kaitrą, uždengti ir pakepti apie 30min. 
Kol mėsa troškinasi, nuskusti bulves ir jas išvirti. Sutrinti su pienu, sviestu ir tarkuotu sūriu. 
Mėsai išsitroškinus sudėti viską į kepimo formą. Ant viršaus sukrėsti bulvių košę ir išlyginti. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40min. 
Patiekti su gaiviomis salotomis.
 
Už receptą dėkojame Ziupsnis meilės ir pipirų. 
Atgal į receptų sąrašą