Greitas, skanus užkandis, su marinuotais burokėliais antienos file ir bruknių padažu.
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
1 nedidelis burokėlis
Kelios skiltelės apelsino
pora smidrų
pagal poreikį Kedrinės pinijos riešutų
1 v.š. balzamiko kremo su granatais
3 šaukštai alyvuogių aliejaus file marinavimui ir šaukštas burokėliams
3 šaukštai balzamiko acto
šakelė šalavijo
3 šakelės rozmarino
3 šakelės čiobrelių
žiupsnelis Druska ir pipirai
Du šaukštai bruknių džemo
kepimui Aliejaus / sviesto

Greitas, skanus užkandis, su marinuotais burokėliais antienos file ir bruknių padažu.

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Antienos file pamarinuojam iš vakaro su alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, čiobreliais, rozmarinu, šalaviju, druska ir pipirais.
 
Burokėlį lengvai subadome, įsukame į foliją ir dedame į orkaitę kepti 10-15 minučių 190 laipsnių temperatūroje, neperkepame, kad burokėlis liktų ganėtinai traškus. 
Išėmus iš orkaitės nulupame ir kiek įmanoma ploniau supjaustome, pilame šaukštą alyvuogių aliejaus, šaukštą balzamiko kremo su granatais, žiupsnis druskos ir pipirų, lengvai išmaišome ir paliekame kambario temperatūroje marinuotis bent valandą.
Smidrus pakepiname svieste 3-4 minutes, beriame šiek tiek druskos ir pipirų.
Burokėlius išdėliojame lėkštėje, ant viršaus dedame 2-3 nuluptas skilteles apelsino.
Anties krutinėlę dedame žemyn oda į keptuvę su alyvuogių aliejumi, gerai apskrudiname iš abiejų pusių, išjungiame karštį, uždengiame keptuvę dangčiu ir paliekame 10 minučių "subręsti". Arba greičiau galima daryti taip, kad ją apskrudinus keptuvėje, dedame į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 5 minutėms.
Supjaustom norimo dydžio gabaliukais, dedame į lėkštę ant burokėlių. Šalia padedame smidrus, pašlakstome bruknių džemu ir užberiame kelis kedro riešutus. Ne tik skanu, bet ir gražu! 
 
Už receptą dėkojame Skanus kąsnis
Atgal į receptų sąrašą