Kepta ančiukų filė su orkaitėje keptomis bulvytėmis, keptais smidrais su šonine bei mandarinų ir medaus padažu.
ingredientai
500 g Lapino puoto antienos file
300 g šviežių mažų bulvių
300 g smidrų
80-100 g šoninės juostelių
2 vnt. sultingų mandarinų
1 a.š. medaus
1 a.š. garstyčių miltelių
1 a.š. citrinų sulčių
rozmarino šakelių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
česnako granulių
alyvuogių aliejaus

Kepta ančiukų filė su orkaitėje keptomis bulvytėmis, keptais smidrais su šonine bei mandarinų ir medaus padažu.

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Gaminam mėsą:
Ančiukų filė odą ipjauname kelis kartus iki mėsos, įtrinam druska, maltais juodaisiais pipirais ir česnako granulėmis. Paliekam 10-15min pasimarinuoti, o vėliau kepame įkaitintoje švarioje keptuvėje ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių. Kai mėsa išskirs riebalus į keptuvę įdedam šakelę rozmarino ir kepam viską po uždengtu dangčiumi kol mėsos odelė gražiai paruduoja. Filė išimame iš keptuvės, susukame į foliją ir kepame dar apie 8min iki 180laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
 
Bulvyčių garnyras:
Mažas bulves išplauname, apipurškiame alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais, krapais, bei ant viršaus padedame nedidelę šakelę rozmarino. Kad bulvių odelė nesutrūkinėtų 'pabadome' bulvytes šakute. Kerpame apie 20min iki 200laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
 
Smidrų garnyras:
Smidrus nuplauname, nupjauname sumedėjusius galus. Apvyniojame smidrus šonine ir dedame į kepimo skardą. Smidrus lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagal skonį pabarstome druska ir maltais juodaisiai pipirais. Kepame apie 20min iki 200laips. įkaitintoje orkaitėje, kol smidrai suminkštės.
 
Mandarinų ir medaus padažas:
Mandarinus supjaustome per pusę ir išspaudžiame sultis, įpilame šaukštą citrinų sulčių, dedame mažą šaukštelį medaus, taip pat įberiame mažą šaukštelį garstyčių miltelių, bei pagal skonį beriame druskos ir maltų juodujų pipirų. Verdame ant nedidelės ugnies apie 5min kol padažas patamsėja ir šiek tiek sutirštėja.
 
SKANAUS! ????

 

 

Už receptą dėkojame nuo užkandžio iki deserto.

Atgal į receptų sąrašą