KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU
ingredientai
500 g "Lapino puotos šviežios antienos file su oda;
3 sultingų apelsinų
šlakelio citrinos sulčių
1 v.š. medaus
1 apelsino apkepimui
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų;

KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU

35 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Į mažą puodą supilkite 3 išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, sudėkite medų ir virkite apie 10-15 min. arba tol, kol padažo sumažės per pusę. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šoną.
  2. Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite skersai ir įstrižai, dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant silpnos ugnies kepkite tol, kol odelė apskrus, apverskite ir pakepkite dar 4-5 min. 
  3. Iškeptas krūtinėles pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  4. Iš keptuvės išpilkite antienos riebalus, dėkite griežinėliais supjaustytą 1 apelsiną ir iš abiejų pusių jas apskrudinkite.
  5. Prie mėgstamo garnyro patiekite apelsino griežinėlius, keptą antieną ir užpilkite padažo.

Skanaus ;)

 

p.s. Tik dar vienas triukas - padažą išvirkite pirmiausiai, atidėkite į šalį ir ruoškite patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės.

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

 

Atgal į receptų sąrašą