Kepta antienos krūtinėlė su troškintais kopūstais ir keptomis bulvėmis
ingredientai
4x 250 g Lapino puotos antienos file su oda
8 vnt bulvės
1 vnt paprikos
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
Troškintiems kopūstams:
100 g rūkytos kiaulienos šoninės
1 vnt mėlynojo svogūno
0,5 kg raudonojo kopūsto
60 ml raudonojo vyno acto
60 g rudojo cukraus
1. a.š. džiovintų čiobrelių
pagal poreikį druskos, maltų juodųjų pipirų

Kepta antienos krūtinėlė su troškintais kopūstais ir keptomis bulvėmis

70 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Į didelį puodą dėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos šoninę ir kubeliais supjaustytą svogūną, pakepinkite keletą minučių tol, kol suminkštės. 
  2. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytą kopūstą, supilkite actą, cukrų, išmaišykite. Troškinkite 45  min.-1 val. tol, kol kopūstai suminkštės. 
  3. Kai kopūstai bus minkšti, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir vėl viską gerai išmaišykite. 
  4. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepkite tol, kol suminkštės. Tada dėkite kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir griežinėliais - porą. Dar kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. 
  5. Kambario temperatūros antienos krūtinėlės odelę įpjaukite įstrižai. Dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant lėtos ugnies kepkite 4-5 min.arba tol, kol odelė apskrus Tuomet apverskite ir kepkite vėl apie 3-4 min. Tada susukite į foliją ir palikite šitai apie 4 min.
  6. Lėkštėje serviruokite keptas bulves, troškintus kopūstus ir griežinėliais pjaustytą keptą antienos krūtinėlę. 

Skanaus ;)

 

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą