Kepta antis, įdaryta grikiais ir vaisiais
Kepta antis, įdaryta grikiais ir vaisiais
ingredientai
2 kg. |
Lapino Puota švž. ančiukas |
500 g. |
Vaisiai (obuoliai, kriaušės, vynuogės, mandarinai) |
250 ml. |
Raudonasis vynas |
100 g. |
Nevirti grikiai |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Malti kvapnieji pipirai |
Pagal skonį |
Laukinių paukščių prieskoniai |
Kepta antis, įdaryta grikiais ir vaisiais
Gaminimas
- Antį nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite prieskoniais iš išorės ir vidaus. Padėkite šaltai porai valandų.
- Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite.
- Nuluptus obuolius ir kriaušes supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, mandarinus padalykite į skilteles. Vynuoges gerai nuplaukite ir išimkite kauliukus.
- Vyną gerai įkaitinkite, bet neužvirkite. Suberkite į jį vaisius ir uždengę palikite 30 minučių.
- Paskui išgriebkite vaisius ir sumaišykite su grikiais.
- Šio įdaro prikimškite pasimarinavusią antį, kiaurymę susmeikite mediniais smeigtukais arba užsiūkite.
- Anties krūtinėlę keliose vietose pabadykite mediniu dantų krapštuku.
- Antį dėkite į folija išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 70-90 min., vis palaistant susidariusiomis sultimis.
- Paukštis bus iškepęs, kai įsmeigus į storiausią jo vietą išbėgs skaidrios sultys.
Atgal į receptų sąrašą